Wie ben ik

& mijn passie voor opruimen!

Missie

Ik help vrouwen tussen de 30- 70 om ruimte te creëren in hun directe leefomgeving -hun huis- en zo door te breken naar een leven met helderheid en nieuwe inspiratie!

Wie ben ik

In mijn tijd als Interim Manager in de Psychiatrie, in de negentiger jaren, liep ik elke ochtend de personeelskamer binnen en het eerste wat ik deed was OPRUIMEN. Die tafel lag werkelijk vol met van alles en nog wat….Een van mijn collega’s die mij op een goede ochtend observeerde zei:
“Neurootje”. Daar kon ik het mee doen. Beroepsdeformatie? 


Enfin, nu jaren later, doe ik het nog steeds, iets minder dwangmatig misschien en NOG VEEL BEWUSTER. Een goede gewoonte moet je nooit opgeven. Sterker nog, ik blijf hem perfectioneren vanuit plezier!

Hoe is het allemaal begonnen?

Mijn moeder leerde me opruimen en schoonmaken. Als ik na een lange schoolweek op de Mulo en elke dag 7 km heen en 7 terug fietsen, op vrijdagmiddag thuiskwam begon de Opruim- en Schoonmaak marathon tot zaterdagavond, inclusief alle boodschappen, samen met mijn oudere zus in die kast van dat huis. Ja, onze moeder moest zo hard werken, het was vanzelfsprekend dat we de handen uit de mouwen staken. En……erg heb ik dat nooit gevonden, ik houd van poetsen, haha! Elke dag nog heb ik plezier van deze opvoeding.


Toen ik 18 was maakte ik me los van de beschermde omgeving waar ik geboren en getogen was; op een boerderij in Noord-Limburg als 7e in een gezin met negen kinderen. Na twee HBO-opleidingen (Maatschappelijk Werk en Verpleegkunde) en allerlei cursussen en zelfstudie, heb ik jarenlange ervaring opgedaan met opruimen in verschillende huizen, groot en klein, verschillende gezinssamenstellingen, met en zonder kinderen, arm en rijk, verschillende culturen en religies….. In mijn eigen huis pas ik voortdurend de principes van opruimen toe.


Vanuit deze ervaring kan ik jou helpen!


Empowerment van jou in wat je met jezelf en dus met je huis wil of omgekeerd!

Je komt in actie en maakt een doorbraak!

Met elke klant begin ik eerst te visualiseren hoe het eruit ziet als het klaar is……

Dan begint het traject, afhankelijk van wat jij precies wil en ondersteund door mijn ervaring. In het opbouwen van die ervaring hebben nog eens twee belangrijke vrouwen een rol gespeeld.


Dadi Janki over de 100 nu en nog steeds kraakhelder. Zij heeft mij een groot voorbeeld van ‘Decluttering’ gegeven en nog….. En Marie Kondo met haar unieke benadering van ‘Does it spark joy!’ Puur maatwerk (vanuit het hart) in het wegdoen van spullen en hoofdwerk in het opruimen van wat over is (wat is er mogelijk in je huis).

Hoe fijn is het als het gebeurd is

Jouw pijn en de bewuste en onbewuste druk van zoveel rommel om je heen en al meteen de opluchting bij de eerste dingen, die je wegdoet. En dat is pas het begin. Het geheim; je komt in actie, er is beweging, want je doet het EINDELIJK NU METEEN!